Irakul acuza Turcia de incalcarea suveranitatii statului

Irakul consideră loviturile aeriene turcesti asupra PKK drept o încălcare a suveranității, conform unei declaratii a Primului Ministru al tarii, Haider Al-Abadi.

Primul-Ministru irakian al-Haider Abadi a declarat, in aceste zile, că loviturile aeriene turcești asupra țintelor PKK din nordul Irakului constituie o încălcare a suveranității țării.

Consiliul de Miniștri considera ca loviturile aeriene reprezinta o manevra “periculoasă și o încălcare a suveranității Irakului”, a spus al-Abadi, într-un mesaj transmis pe contul personal de Twitter.

Primul Ministru a cerut Turciei să respecte relațiile bune si a exprimat angajamentul guvernului, in a nu permite vreun atac asupra Turciei, de pe teritoriul irakian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.