Comorile tracice au fost inapoiate Bulgariei. De ce merita vizitat Muzeul de Istorie din Sofia…

(Foto: BGNES)

Comorile trace, care au fost expuse in cadrul unei expozitii in Muzeul Luvru, incepand din aprilie, au revenit în Bulgaria, in urma cu o seara.

Returnarea comorii a avut loc in conditii de stricta securitate, sosirea pe aeroport și transportarea lor catre Muzeul de Istorie Naționala (INM) fiind efectuate sub paza sporita, conform postului privat bTV.

Comoara de aur Panagyurishte, împreună cu 1300 de artefacte tracice, au fost transportate la bordul unui avion de mici dimensiuni. În drumul lor spre aeroportul din Paris, totusi, comorile au fost prinse într-un blocaj în trafic, în capitala franceză.

Singurul artefact care nu s-a mai întors în Bulgaria, a fost capul de bronz al regelui trac Seuthes III, care a fost dus la o expoziție din Los Angeles.

Comoara a fost primita personal de directorul Muzeului de Istorie, Bojidar Dimitrov, iar artefactele vor fi, de acum, afisate în sălile muzeului.

Mai mult de patru milioane de persoane au vizitat expoziția din Luvru, unde artefactele au fost expuse timp de trei luni.

Între timp, mai multe artefacte egiptene antice, din Luvru, sunt expuse, la randul lor, în cadrul expoziției “Întâlnire cu un preot egiptean”, în Muzeul de Istorie din Sofia, putand fi vazute pana in septembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.