Imagini din Sevastopol: Liturghie oficiata chiar pe locul botezului Sfantului Print Vladimir (foto)

La Sevastopol, pe locul botezului cneazului Vladimir au avut loc manifestari dedicate aniversării celor 1000 de ani de la Adormirea Botezătorului Rusiei.

Printul Vladimir a fost celebrat, in aceasta perioada, in Rusia, Ucraina și Belarus. Unul dintre punctele in care sarbatoarea a atins cote maxime a fost si Sevastopolul, din Crimeea, pe teritoriul căruia marele Cneaz Vladimir a fost botezat.

Cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, o slujba a Sfintei Liturghii a fost oficiata de Mitropolitul Alexandru de Astana și Kazahstan, in Catedrala Sfantul Vladimir din Sevastopol – unde se afla si mormintele amiralilor si ofiterilor rusi din marină, ridicata chiar pe locul botezului Sfantului Vladimir.

Fotografiile ne-au fost oferite de reprezentanti ai Mitropoliei Ortodoxe din Kazahstan.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.