O noua crima in Ucraina: o calugarita ortodoxa a fost asasinata in Kiev

Calugarita Alevtina (pe nume de mirean Natalia Kravciuc) din Manastirea Florovsky – Biserica Ortodoxa canonica a Ucrainei de sub Patriarhia Moscovei, se deplasase intr-un apartament pe care il detinea in Kiev, pentru a se spala si a-si schimba hainele, in vederea unei interventii chirurgicale, fiind grav bolnava, intrucat in manastirea sa nu exista apă caldă.

Ulterior, călugărița a fost găsita moarta, cu mâinile legate și cu semne de torturare.

Călugărița Alevtina avea 62 de ani si a fost ucisa, conform investigatiilor preliminare, prin strangulare.

Ea a fost inmormantata ieri, in Manastirea Florovsky, chiar de ziua sfintei sale ocrotitoare: Sfanta Mucenita Alevtina (Valentina) de Cezareea (Palestina) – conform calendarului vechi iulian (foto).

Acesta nu este primul caz in care un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice de sub Patriarhia Moscovei este ucis. Tot in aceste zile, un preot kievean ortodox a fost atacat si ranit prin impuscare, acesta decedand in spital in urma cu o zi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/20125-ucraina-preotul-kievean-ortodox-atacat-si-ranit-prin-impuscare-a-decedat.html] ).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.