Episcopul Giurgiului a oficiat Slujba Vecerniei in Elefterohori, Grecia

Conform unor informatii primite de la fata locului, sambata seara, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficat slujba Vecerniei cu Litie – la sarbatoarea Sfintei Mucenite Paraschevi de la Roma – in localitatea Elefterohori, si a participat la o procesiune organizata cu prilejul hramului bisericii parohiale.

Biserica se afla in Mitropolia de Kytros, Katerini si Platamonas, pastorita de Inaltpreasfintitul Mitropolit Gheorghioscu.

Cu aceasta ocazie, Preasfințitul Parinte Ambrozie a vorbit despre viața Sfintei Mucenite Paraschevi, pe care creştinii o cunosc şi o cinstesc astazi in mod special ca vindecătoare a bolilor de ochi.

Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a dăruit Pr. Arhim. Ioakim Ikonomikos, delegat al IPS Mitropolit Gheorghios de Kytros, Katerini si Platamonas, o bederniţă brodată și teza de doctorat a Preasfintiei Sale, iar parintelui paroh Nicolae Barbu i-a oferit un veșmânt lucrat în atelierul Mănăstirii Sfantul Ioan Rusul.

La procesiunea organizată in aceeasi seara, multimea de credinciosi prezenta la eveniment a purtat prapori, ripide, Sfânta Evanghelie și icoana Sfintei Mucenite Paraschevi, împodobită cu flori, intonand cantari religioase pe tot traseul urmat – mai aflam din aceeasi sursa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.