Descoperire uimitoare: Grafologii sustin ca Sfantul Teodor din Tomsk este acelasi cu Imparatul Alexandru I

Grafologii descopera ca Sfantul Teodor din Tomsk este acelasi cu Imparatul Alexandru I

Experții grafologi au descoperit că faimosul staret Teodor din Tomsk poate fi de fapt Impăratul Alexandru I.

Cercetarile efectuate pe mansucrise ale celor doi, arata că scrisul lor de mana este identic, afirma un raport al “Rossiiskaia Gazeta”.

Președinta Societatii Grafologice, Svetlana Semenova, a fost cea care a analizat manuscrisele împăratului și ale Sfantului Teodor, si a declarat că ele au fost scrise de o aceeasi mana, deci apartin aceleiasi persoane.

Grafologul a analizat un manuscris al Imparatului Alexandru I, de la vârsta de 47 de ani, și altul al staretului Teodor din Tomsk, de la vârsta de 82 de ani.

Discuțiile despre personalitatea Sfântului Teodor din Tomsk, in randul oamenilor de stiinta, au durat multe decenii. Suspiciunile că staretul ar fi fost într-adevăr împărat, au apărut chiar din timpul vieții sale.

Teodor Kuzmich a ajuns în Tomsk în 1837. El a dus o viață ascetică, dar comportamentul sau trăda un om bine crescut si bine educat. Sursa lui de venit erau lectiile oferite copiilor, in citirea Scripturilor și istorie. Ca plata, Fyodor Kuzmich primea doar alimente, refuzand banii.

El a dorit să fie îngropat în curtea bisericii din Mănăstirea Fecioarei din Tomsk – Alexievsky. Mormantul staretului a devenit rapid loc de pelerinaj. La începutul secolului al XX-lea, peste el a fost ridicat un paraclis.

Staretul Teodor din Tomsk a fost canonizat în 1984.

Cercetatorii sustin ca Teodor este împăratul Alexandru I, care a abdicat in favoarea fratelui său. El ar fi simulat moartea sa, în Taganrog, și a rătăcit în jurul Rusiei.

Grafologii au mai descoperit, de asemenea, o coincidență completă între manuscrisele soției lui Alexandru I, Elisabeta Alexeyevna, si călugărița Vera Molchalnitsy. Potrivit legendei, ea, la fel ca soțul ei, si-ar fi inscenat propria moarte, dedicandu-se slujirii lui Dumnezeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.