O icoana a Sfantului Nicolae scapa in mod miraculos din flacari

Biserica ortodoxă a Sfantului Nicolae, din West Babylon, Long Island (NY/SUA), aparținând Patriarhiei de Constantinopol, a fost grav avariata într-un incendiu care a izbucnit în noaptea de marți, în această săptămână.

Potrivit unui preot local, Pr. Dimitri Kazakisa, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni a unității de răcire dintr-o cameră mică din apropierea altarului sfantului lacas ortodox. Potrivit datelor preliminare, prejudiciul este estimat la milioane de dolari.

“Prejudiciul a fost cauzat de un incendiu imens. Focul a fost peste tot, in toata cladirea” – a spus el, într-un interviu pentru Radio WCBS 880 AM.

Preotul a spus că incendiul a distrus un număr mare de icoane noi, care se aflau in lacas.

“Recent, pe peretele vestic al bisericii atarnasem icoane noi. Și acum, la mai puțin de o lună și jumătate, nu mai este nimic din ceea ce era”- a spus el.

“Pur și simplu nu am cuvinte. Inima mi s-a sfasiat, atunci când am văzut cum focul distruge totul în calea sa”- a spus enoriașa Victoria Lentseres.

Dar, conform preotului Dimitrie Kazakisa, dincolo de daunele cauzate de foc în sfantul lacas, s-a intamplat si o minune:

“Singura icoana care a supravietuit complet in flăcări, a fost o icoana a Sfantului Nicolae: Biserica este a Sfantului Nicolae – icoana este a Sfantului Nicolae” – a spus preotul.

La fel s-a intamplat cu racla cu moaștele Sfântului patron Nicolae:

“Au supraviețuit moaștele Sfântului Nicolae!; adica, o particica din moastele sale. Aceasta relicva ne este foarte draga!”- si-a impărtășit bucuria Pr. Dimitrie.

Ar trebui remarcat faptul că este al treilea și cel mai devastator incendiu care a avut loc în Biserica Sfantul Nicolae. Focul precedent a avut loc în această biserică în anul 1992.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.