Patriarhia semneaza un acord cu Curtea de Conturi

Ieri, în reședința patriarhală și sinodala din Mănăstirea Sfantul Daniel din Moscova, s-a semnat un acord de cooperare între Biserica Ortodoxă Rusă și Curtea de Conturi a Federației Ruse.

Documentul a fost semnat de către Preafericitul Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și președintele Curtii de Conturi a Federației Ruse, Tatiana Golikova.

Conform informatiilor oferite de reprezentanti ai Patriarhiei, acordul a fost încheiat în scopul îmbunătățirii climatului moral în societate, conservarii patrimoniului național, spiritual, istoric și cultural – o condiție prealabilă in dezvoltarea cu succes a statului și in îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Patriarhul a spus, imediat dupa semnarea documentului: “Aș dori să-mi exprim satisfacția profundă pentru ceea ce s-a intamplat acum. Camera de Conturi a Federației Ruse joacă un rol important nu numai în viața publică, cand privim la cheltuirea fondurilor, la utilizarea de bunuri imobiliare, ci ea desfășoară multe alte funcții importante.

Activitatea Camerei are un impact semnificativ asupra climatului moral în societate. Știm că fenomenul corupției, pe care-l putem numi pur și simplu furt, degradează personalitatea umană. Dar, dacă aceasta corupție ajunge la o cota semnificativa, tesutul sanatos al societății umane se degradeaza și sunt subminate fundamentele statului”.

Patriarhul considera, astfel, cooperarea intre Curtea de Conturi – care are autoritate guvernamentală în depășirea coruptiei – și Biserica Ortodoxă Rusă – care, neavând nicio autoritate, se preocupa de sufletul uman, de conștiința umană – “foarte corectă și oportuna”.

“Trebuie să spun, că avem deja o experiență de colaborare cu Camera de Conturi, de care suntem foarte mulțumiți. Aș dori să vă urez călduros, Tatiana, sa aveti ajutor de la Dumnezeu în sarcina importantă la care ati fost chemata”- a concluzionat Patriarhul.

“Cu mare respect, va mulțumesc pentru semnarea acestui acord. Pentru noi este important” – a raspuns reprezentanta Curtii de Conturi.

“Echipa noastră contribuie puternic la renașterea spirituală a Rusiei. Știți că, in incinta Camerei de Conturi, avem o Biserică a Sfantului Serghie de Radonej, care a fost tarnosita in 2010. Lacasul functioneaza cu succes și este în curs de extindere”- a spus șeful Camerei de Conturi.

“Am să contribui la renașterea credinței, pentru că mi se pare ca este cel mai important, pentru că dacă un om trăiește prin credință în Dumnezeu, înseamnă că el este capabil sa faca lucruri mari” – a spus Golikova, exprimându-și speranța că acordul “va contribui la combaterea corupției și, în același timp, la renașterea valorilor culturale și istorice ale Federației Ruse”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.