O noua descoperire in Atena: drum antic folosit pentru transport

(Foto: Neos Kosmos)

O porțiune de 300 de metri din ceea ce se crede a fi fost un drum vechi de transport, a fost descoperita în timpul săpăturilor efectuate in apropiere de plaja Megalo Kavouri, în Vouliagmeni, in sudul Atenei, in Grecia.

Potrivit oficialilor Ministerului Culturii, drumul antic conecta Aixonidon Alon, zona acoperită astăzi de Voula și Vouliagmeni, cu portul vechi.

Conform constatărilor arheologilor, efectuate asupra unor fragmente ceramice și monede, drumul ar fi fost inca folosit în secolul al IV-lea înainte de Hristos.

Conform publicatiei grecesti Kathimerini, experții sunt de părere ca acesta s-ar fi putut intersecta cu Astiki Odos, un drum care lega Atena de zona de coasta Sounio, în antichitate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.