Episcopul Mark de Iegorievsk numit temporar în funcţia de şef al Departamentului Patriarhiei Moscovei, pentru relaţii externe

Patriarhul Moscovei şi al intregii Rusii, Chiril, a hotărât ca Episcopul Mark de Iegorievsk să îndeplinească temporar funcţiile de şef al Departamentului pentru relaţii externe, al Patriarhiei de la Moscova.

Patriarhul a anunţat decizia, la o reuniune care a avut loc miercuri, cu personalul de la biroul pe care l-a condus, timp de aproape 20 ani, înainte de a fi ales în calitate de Patriarh.

Episcopul Mark a îndeplinit până în prezent funcţia de şef adjunct al Departamentului.

“Nu voi putea şterge din memoria mea niciodată aceşti 20 de ani din viaţă, acesta este motivul pentru care Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii, oamenii care lucrează aici şi activitatea acestei instituţii vor fi întotdeauna aproape de inima mea şi vor avea un loc important pe agenda mea”, a spus Patriarhul, foştilor săi colegi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.