Piatra funerara unica, descoperita de arheologi la Biserica Prorocul Ilie

O piatra unica funerara, din secolul al XVII-lea, a fost descoperita în timpul săpăturilor arheologice efectuate la Biserica Prorocul Ilie din Moscova, conform RIA Novosti.

De asemenea, in timpul sapaturilor, au mai fost descoperite pavaje din caramida, resturi de fundatii din piatră ale unei galerii din secolul XVII, scări din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, precum și fundatii din secolele XV-XVI și resturi de ziduri de cărămidă ale absidelor unei biserici din secolele XVIII-XIX, arata raportul.

“S-au gasit, totodata, monede de cupru de la sfarsitul sec. XV-începutul secolului al XVI-lea, un fragment de piatra funerara din primul sfert al secolului al XVII-lea, fragmente de vase de ceramică din secolele XVI-XIX, piatra albă de pavat din secolele XVIII-XIX și cărămizi amprentate in secolul al XIX-lea”.

Biserica Prorocul Ilie, din Curtea Novgorod, este cel mai vechi lacas care a supravietuit in aceasta zona. Prima mentionare a bisericii apare in anul 1519. Lacasul ortodox a fost construit pe terenul Mănăstirii Sfantul Ilie, in perioada cuprinsa intre secolele XV-XVI. Ulterior, acest teren a intrat in administrarea mitropolitilor de Novgorod.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.