Patriarhul Bartolomeu ii invita la Constantinopol pe cei 36 de mitropoliti din nordul Greciei

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu i-a invitat, la Constantinopol, pe mitropoliții din nordul Greciei, la ocazia oferita de începutul anului bisericesc (1 septembrie).

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu i-a invitat, astfel, la Constantinopol, pe mitropoliții “noilor teritorii”, adică, din teritoriile din nordul Greciei, eliberate de sub dominația turcă în 1912.

Potrivit agenției grecesti Romfea, cei 36 de mitropoliți ai “noilor teritorii” se vor intalni la Sinaxa Ierarhilor Tronului Ecumenic, pe 1 septembrie – ziua în care incepe noul an bisericesc.

În scrisoarea sa catre acestia, Patriarhul Bartolomeu a spus ca mitropoliții sunt invitati la o celebrare comună, la începutul anului ecleziastic, in Fanar, și le-a cerut să rămână cu această ocazie câteva zile la Constantinopol, pentru a face schimb de opinii, la nivel personal, privind Marele Sind Pan-Ortodox din 2016 și dialogurile teologice cu heterodocșii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.