Premiera istorica: icoana Maicii Domnului din Kursk va ajunge, din New York, in Ekaterinburg

Pentru prima dată icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Kursk va vizita Ekaterinburg-ul.

Aproximativ 40.000 de credincioși sunt asteptati, in toamna, in Ekaterinburg, cu ocazia sosirii icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului din Kursk.

Icoana va fi adusa din New York, pe 2 octombrie. Potrivit protopopului Maxim Miniailo, paroh al Bisericii de “Pe Sânge” [construita pe locul uciderii familiei imperiale], aceasta icoana este una dintre principalele sfintenii ortodoxe din străinătate.

“Estimam ca aproximativ 40.000 de credincioși vor veni sa se inchine in fata icoanei. Este voba despre acelasi numar de credinciosi cu cel inregistrat la venerarea mainii drepte a Sfantului Gheorghe, atunci când a fost adusa la Ekaterinburg” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a spus protopopul.

El a mai precizat că icoana va ramane in Ekaterinburg pana pe 12 octombrie. În tot acest timp, ea va sta in Biserica de “Pe Sânge”.

“Este un eveniment de importanta imensa. Pelerinajul Icoanei din Kursk a fost programat cu 2 ani în avans”, a declarat parintele Maxim, care a adăugat că biserica va fi deschisa inclusiv pe timp de noapte, daca se va dovedi necesar.

În timpul Războiului Civil, icoana se afla in Mănăstirea “Icoana Semnului” din Kursk. La sfârșitul lunii octombrie 1919, icoana a parasit Kursk-ul, deplasandu-se in Belgorod, Taganrog, Rostov-pe-Don, Ekaterinodar (acum Krasnodar), Novorossiysk.

La începutul lunii martie 1920, Episcopul Teofan de Kursk (Gavrilov) a dus icoana in Serbia.

După Al Doilea Război Mondial, icoana a ajuns în Statele Unite. In apropierea New York-ului, aceasta a fost asezata intr-un schit inchinat icoanei, unde a rămas până în 1957.

De atunci, icoana facatoare de minuni se afla in Catedrala inchinata acesteia, din New York, apartinand de Biserica Rusă din Afara Granițelor.

Mai multe informatii despre aceasta icoana facatoare de minuni, puteti gasi dand click AICI. [https://lacasuriortodoxe.ro/search/Kursk.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.