publicat în: Arhivă

Au fost actualizate istoricele tuturor bisericilor din Protopopiatul LEHLIU prezente pe Internet

Incepand de astazi, de la ora 12:00, absolut toate parohiile din Protopopiatul LEHLIU, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, sunt prezente pe Internet, cu propriul lor istoric. Actiunea de actualizare a bazelor de date a demarat in ziua de 26 iunie 2015 (vezi editiile noastre anterioare de stiri), atunci cand mai multi voluntari ai Asociației Lăcașuri Ortodoxe, împreună cu Sectorul mass-media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, reprezentat de Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, coordonați de serviciul specializat in realizarea de software la comanda [https://netcreator.ro] si de pagini web [https://netcreator.ro] si servicii de gazduire web [https://netcreator.us] NETCreator, au declarat deschis proiectul de ACTUALIZARE, DEZVOLTARE sau INITIERE (dupa caz) a BAZELOR DE DATE online, care includ istoricele și albumele foto ale tuturor parohiilor și mănăstirilor existente pe cuprinsul intregii Eparhii.

Astfel, istoricele si albumele foto de prezentare, care s-au adaugat, in ultimele zile/ore, in lista parohiilor si manastirilor – prezenta in paginile Episcopiei (pe harta informationala) si ale Protopopiatului LEHLIU, dar si in cadrul articolelor care fac referire la o anumita parohie – sunt, dupa cum ne informeaza specialistii serviciului NETCreator, care lucreaza direct cu voluntarii Asociatiei Lăcaşuri Ortodoxe, urmatoarele:

Arţari

Belciugatele

Brătăşanu

Buzoieni

Călăreţi

Cojeşti

Coţofanca

Dâlga Sat

Dâlga Gară

Filia Pelinu – Dâlga Gară

Dăneşti

Dor Mărunt I

Dor Mărunt II

Dor Mărunt Gară

Dragoş Vodă

Fântâna Doamnei

Făurei

Frăsinet

Frăsinetul de Jos

Fundulea Centru

Fundulea Crâng

Gostilele

Gurbăneşti

Filia Preasna Nouă – Gurbăneşti

Horia

Ileana

Filia Răzoare – Ileana

Înfrăţirea

Lehliu Gară I

Lehliu Gară II

Lehliu Sat

Lupşanu

Măgureni-Sănduliţa

Măriuţa

Filia Matara – Măriuţa

Nicolae Bălcescu – Paicu

Filia Paicu

Nucetu

Odaia

Filia Cairu – Odaia

Ogoru

Plevna

Filia Valea Rusului

Podari

Radu Vodă

Raşi

Răzvani

Sălcioara

Săpunari

Săruleşti Gară

Săruleşti Sat

Siliştea

Socoalele

Solacolu

Ştefăneşti

Tămădău Mare

Filia Dîrvari – Tămădău Mare

Tămădău Mic

Valea Argovei

Valea Presnei

Valea Presnei Ciofliceni

Vlăiculeşti

Zimbru

Noile istorice sunt adaptate Monografiilor oficiale, publicate recent de catre Editura Episcopiei.

In plus, noua baza de date la care se lucreaza in prezent, va fi realizata intr-o formula perfect adaptata la cerintele noului CMS [https://netcreator.us] NETCreator puternic optimizat, proaspat implementat si el in sistemul informatic complex al Retelei informationale amintite.

Activitatea laborioasa se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, având drept scop furnizarea de informație permanent actualizată pentru utilizatorii Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ea se inscrie – intrucat vizeaza toate parohiile si manastirile din eparhie – in “Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Vom continua sa va tinem la curent regulat cu stadiul lucrărilor, pentru a va putea bucura de locatiile si noile informatii prezente in sistemul informatic al Retelei Sloboziei si Calarasilor, conforme cu noile Monografii realizate de Episcopie.