Cruce vandalizata, pe locul descoperirii osemintelor fiilor Tarului Nicolae

La o săptămână înainte de implinirea celor 97 de ani de la uciderea Tarului Nicolae al II-lea și a familiei sale, crucea memorială care marchează locul unde au fost descoperite rămășițele pamantesti ale copiilor sai, Alexei și Maria, a fost vandalizată din nou.

Presa rusă a raportat că, pe 9 iulie, vandalii au rupt crucea memorială, de la nivelul pamantului, și au aruncat-o în pădure.

Ministerul de Stat al Afacerilor Interne, și Politia regionala din Sverdlovsk au lansat o anchetă pe marginea acestui recent act de vandalism.

“Este pentru a treia oară cand crucea memorială a fost vandalizată” – a spus Nikolai Neuimin, un angajat al Muzeului Regional de Istorie din Sverdlovsk.

“Distrugerea, de aceasta data, nu ne-a mai permis sa o punem din nou pe pământ, așa că a trebuit să o legam de un copac din apropiere” – a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.