Slujire arhierească la Paraclisul Catedralei Episcopale

Pe 15 februarie 2009, în duminica a 34 -a după Rusalii, a Fiului Risipitor, PS Nicodim a slujit la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Duminica Fiului Risipitor, este a doua duminică a Triodului, care ne pregăteşte duhovniceşte pentru începerea şi trecerea cu folos a sfântului şi marelui post al Paştelui.

Evanghelia ce s-a citit duminică este foarte frumoasă şi ziditoare de suflet. Părintele care avea doi fii este Tatăl nostru cel ceresc. Fiul mai mare simbolizează pe creştinii buni şi ascultători de Dumnezeu, iar fiul mai mic, pe creştinii răi şi neascultători, asemenea lui.

În pilda Fiului Risipitor vedem că el nu făcuse fapte de pocăinţă, adică încă nu-şi făcuse canonul păcatelor sale cu care a supărat pe părintele său. Ci numai venindu-şi în sine şi cunoscându-şi starea jalnică în care ajunsese prin depărtarea de părintele său a atras asupra sa mila şi îndurarea Părintelui său care cu atâta bucurie şi cu prăznuire l-a primit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.