Europa este controlata complet de Statele Unite, conform unui jurnalist italian

Este o greseala ca Statele Unite ale Americii considera Rusia “inamicul numărul unu”, crede un analist italian, citat de Sputnik.

Conducerea militară a SUA inca mai crede in tiparele trecute ale Războiului Rece, considera cronicarul publicatiei italienesti “Il Giornale”, Gian Micalessin.

Washingtonul înțelege că Președintele rus Vladimir Putin este singurul politician din lume care are propria sa viziune strategică fata de Statele Unite, a remarcat Micalessin pentru Sputnik.

“Putin este singurul adversar real. Este greu de explicat de ce. S-ar putea spune că este vorba despre o combinație de doi factori: tiparele vechi și frica de Putin – un jucător mai experimentat de șah în politica internațională”, a spus analistul italian.

Armata Statelor Unite insistă pe mai multe trupe si arme în Europa, pentru a “face față Rusiei”. Urmând Statelor Unite, Uniunea Europeană “dovedeste încă o dată” că este doar o organizație politică, nefiind in măsură să se apere, a remarcat Micalessin.

“Strategia contraproductivă a UE în Ucraina” se desfășoară în detrimentul țărilor europene interesate în relațiile economice cu Rusia, a mai spus el.

Expertul italian a declarat că Europa a urmat poziției SUA, “care nu reflectă niciuna dintre prioritățile europene”. “Europa se afla complet sub controlul SUA”, a incheiat editorialistul italian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.