Testele recente cu arme nucleare ale SUA ingrijoreaza Rusia

Rusia si-a exprimat îngrijorarea fata de recentul test american cu bombe nucleare. Pe 1 iulie, Administrația de Securitate Nucleară Nationala a Statelor Unite si Fortele Aeriene ale Statelor Unite au efectuat un test de zbor al unei bombe nucleare inactive B61-12, în Nevada.

Recenta testare a bombei nucleare de catre Statele Unite reprezinta o provocare, conform unei declaratii facute ieri de adjunctul Ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, citat de Sputink.

“Acțiunile partii americane, în situația actuală, sunt o provocare deschisa și sunt contrare dorinței declarate a Washingtonului, de dezarmare nucleară completă”, le-a declarat Antonov reporterilor.

“În mod special, testul a fost efectuat utilizând un bombardier de lupta F-15E. Aceasta ne face sa credem că testul a fost efectuat în scopul examinarii posibilitatii de folosire a bombelor nucleare B61-12 pe avioanele de vânătoare ale NATO staționate în Europa”, a declarat ministrul adjunct.

Statele Unite ale Americii se folosesc de povești imaginare despre “amenințarea rusă”, pentru a spori potențialul militar al NATO în apropierea frontierelor rusesti și pentru a-si justifica modernizarea arsenalului său nuclear, a declarat Anatoly Antonov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.