Moscova s-a hotarat sa spuna adevarul despre osemintele fiilor Tarului Nicolae

Moscova a creat un grup de lucru pentru identificarea rămășițelor pamantesti despre care se crede ca ar apartine copiilor Tarului Nicolae.

Rămasitele pamantesti au fost pastrate în arhivele de stat, pentru aproape un deceniu, de când ele au fost descoperite de o firma de constructii, la mai multi kilometri departare de locul de înmormântare a familiei.

Ramasitele pamantesti se pare ca ar apartine lui Alexei, in varsta de 13 ani, și Mariei, care avea varsta de 19 ani, doi dintre copiii lui Nicolae al II-lea, tar al Rusiei.

Rusia a lansat o nouă unitate pentru confirmarea identitatii rămasitelor pamantesti si pentru a le reingropa, ele ramanand in arhivele de stat, pe fondul îndoielilor asupra identității acestora.

Astfel, pentru inmormantarea lor finala, Guvernul Rus a ordonat crearea unui grup de lucru la nivel înalt, in aceste zile, pentru a lucra la identificarea și îngroparea acestora, condus de șeful administrației guvernului, Serghei Prihodco.

Membrii familiei tarului și servitorii lor au fost împușcați de bolșevici și aruncati într-o groapa creata de un obuz, in 1918, inainte de a fi arsi și îngropati in grabă.

“Rămășițele lui Alexei si ale Mariei trebuie să fie îngropate împreună cu ale părinților lor”, a spus șeful statului arhivelor din Rusia, Serghei Mironenko.

“Personal, nu am nici o îndoială că acestea sunt rămășițele lor”. Mironenko a numit crearea acestui grup de lucru “un mare pas înainte”.

In 1998, rămășițele altor membri ai familiei țarului, descoperite în 1991, au fost ingropate în Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Sankt Petersburg.

Rămășițele celor doi copii au fost descoperite in 2007, la mai multi kilometri departare de celelalte.

Desi ofițerii de investigare criminala au decis că rămășițele apartin lui Alexei si Mariei, fiind autentificate prin testarea ADN-ului, identitatea lor nu a fost acceptată de către Biserica Ortodoxă Rusă, care l-a canonizat pe ultimul Romanov, sau de unii dintre descendenții Romanov.

Biserica nu recunoaște aceste rămășițe ale Romanovilor ca pe relicve sfinte, iar Patriarhul Bisericii Ortodoxe nu a participat la înmormântarea din 1998.

Noul grup de lucru va include membri ai organizațiilor religioase, a declarat Guvernul.

Un purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe, Vsevolod Chaplin, a apreciat grupul de lucru ca fiind organizat “în timp util” și “serios”, dar a subliniat că trebuie să se “elimine toate întrebările experților si publicului”.

“Sper ca grupul de lucru va ajuta sa se răspunda tuturor întrebărilor dificile, într-un spirit de deschidere și onestitate”, a spus Chaplin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.