Suedia: Ruinele unei biserici ortodoxe si osemintele unui preot rus, scoase la vanzare

După achitarea a 8 100 000 SEK (54 de milioane de ruble), potențialii cumpărători ai casei cunoscute sub numele de “Curtea ruseasca” vor intra in posesia a două apartamente, a unei fresce restaurate, precum și a ruinelor (fundației, naosului si absidei) unei biserici ortodoxe. Printre ruine, se afla si rămășițele unui preot rus care a trăit în urmă cu 900 de ani.

Anuntul a fost facut de un site web suedez, intitulat Casa Mea, care a publicat un articol pe aceasta tema, intitulat “Casa de pe Gotland, de vanzare, cu un schelet la subsol”.

In Gotland – Visby – comerciantii rusi se pare ca ar fi detinut aceasta curte, alaturi de o biserica din secolul al XIII-lea, construita în cinstea Sfântului Nicolae, conform publicatiei rusesti Pravoslavie. Casa a fost construita pe ruinele lacasului, in 1680.

Astăzi, clădirea, care poartă numele de “Curtea ruseasca” este un monument de arhitectura ocrotit de stat dar, cu toate acestea, poate fi achizitionat de orice persoană.

În timpul săpăturilor efectuate pe acest sit, au fost descoperite 36 de morminte, arheologii suedezi presupunand că, în această parte a Visby, ar fi existat o așezare de negustori ruși. Lacasul ortodox in cauza a fost ori biserică, ori capelă.

In prezent, proprietarii de drept s-au hotarat sa-si vanda proprietatea.

Potrivit unei legende, în interiorul bisericii, în jurul anului 1200, ar fi fost inmormantat un preot rus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.