publicat în: Arhivă

Seminaristii de la Teologie cuceresc YouTube-ul (Vezi VIDEO integral)

Seminariștii din Kazan, Rusia, au jucat într-un film scurt (fara cuvinte), al cărui scop este acela de a atrage atenția tinerilor catre întrebările ce tin de viata duhovniceasca.

In film, fiecare seminarist este angajat într-o luptă cu modificarea sinelui, a propriului ego.

Conform lui Anatolie Velmiakin, rector-adjunct al Seminarului Teologic din Kazan, care raspunde de sectorul de informații și publicitate, o astfel de ecranizare a luptei crestine cu sinele și cu păcatul, pornind de la exemplul comunitatii seminariștilor, ar trebui să le reamintească tinerilor idealurile morale înalte.

“Publicul nostru țintă sunt, în primul rând, tinerii seculari, care sunt încurajati să se gândeasca la problemele spirituale ale vieții, dupa ce vizioneaza acest film. Și, dacă unii dintre ei decid să intre in Seminarul Teologic și să se alăture numărului tinerilor în sutana, ca urmare a acestor reflecții, aceasta ar insemna o si mai mare bucurie și suntem gata să ii privim ca pe potentiali studenți”, a spus Velmiakin.

Filmul a fost regizat de Anastasia Galkina, absolvent al Cursurilor Avansate de Regie, ale Studioului Vladimir Menshov. Pentru a realiza acest film, Anastasia a locuit în localitatea Kazan mai multe luni de zile, unde a pregătit scenariul și s-a familiarizat cu seminariștii, cu modul lor de viață și cu… istoricul vietii lor.

O parte din echipa de filmare s-a deplasat la Moscova, în timp ce o altă parte s-a aflat la Kazan. Pentru sunet si lumini, au fost folositi specialisti din studiourile de producție din Kazan.

Rolurile seminariștilor au fost jucate de actori din teatrele din Kazan și de studenți ai Seminarului Teologic.

O proiectie privata a avut loc la Seminarul Teologic din Kazan, pe 7 iunie 2015. Pana in prezent, filmul postat pe YouTube a castigat mai mult de 75.000 de vizualizări…

Va invitam sa vizionati filmul, dand click pe playerul din topul acestui articol!