Ziua Familiei, a Iubirii si a Fidelitatii, serbata pentru prima data si in Serbia

Pe 5 iulie 2015, “Ziua Familiei, a Iubirii si a Fidelitatii” a fost sărbătorită pentru prima dată si in Serbia, la Reprezentata in Belgrad a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sarbatoarea a fost infiintata in ziua de cinstire a Printului Petru și a Sfintei Fevronia, patronii familiei și ai căsătoriei – conform calendarului Iulian. Sarbatorile au fost organizate de Casa Rusa și de Reprezentanta Bisericii Ortodoxe Ruse la Belgrad.

Sfânta Liturghie a fost oficiata chiar de catre Sanctitatea Sa Irineu, Patriarhul sârb, in Biserica Sfintei Treimi.

După Liturghie, Patriarhul Irineu a inmanat Medalia Bisericii Sarbe “A dragostei și fidelitatii”, cuplurilor căsătorite de peste 25 de ani, care au devenit modele ale familiei ortodoxe tradiționale.

“Ziua Familiei, a Iubirii si a Fidelitatii” a fost infiintata la inițiativa orășenilor din Murom, Rusia, în 2008, fiind susținuta imediat de Svetlana Medvedeva, soția Primului-Ministru rus Dmitri Medvedev.

Înființarea acestei sărbători a fost aprobata de Consiliul Interreligios al Rusiei și sprijinita de alte regiuni din Rusia. Astăzi., ea este larg celebrată în toate orașele din Rusia și din lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.