Sarajevo: Un imam bosniac a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru pedofilie

Un imam bosniac a fost condamnat vineri la o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru abuzarea sexuală a unei fete de zece ani, a raportat postul naţional de radio.

Şeful de rugăciune al unei moschei din satul Gluha Bukovica (centru), Resad Omerhodzic, a fost condamnat de o instanţă din Tribunalal aflat în apropierea oraşului vecin, Travnik.

El a fost condamnat pentru abuzarea sexuală, în 2004, a unei fetiţe în vârstă de 10 ani, la la acea dată, în timpul unui curs de religie, care a avut loc în aceeaşi moschee, după cum afirmă aceeaşi sursă.

Avocatul imamului a anunţat că va face recurs.

Vineri, un echipaj de televiziune local, care a vizitat Gluha Bukovica pentru studierea cazului, a fost atacat de săteni şi a plecat din oraş sub escorta poliţiei.

Într-un mesaj public, marele muftiu din Bosnia, Mustafa Ceric, şi-a exprimat “regretul” şi “compasiunea” faţă de victimă şi de părinţii ei.

Aceasta este cea de-a doua condamnare pentru pedofilie, la adresa unui imam, emisă de către instanţa bosniacă.

În 2007, un tribunal din Bihać (nord-vest) a condamnat la doi ani închisoare, un alt Imam, pentru abuzarea sexuală a şase fete, cu vârste cuprinse între 12 – 16 ani, la acea dată. Acestea au fost, de asemenea abuzuri comise în timpul cursului de religie, organizat de Imam.

Aproape 40% dintre cei 3.8 milioane de bosniaci, sunt musulmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.