publicat în: Arhivă

NETCreator demareaza programul de actualizare a bazelor de date ale Retelei Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

Începând din aceasta dimineata, 26 iunie 2015, mai multi voluntari ai Asociației Lăcașuri Ortodoxe, împreună cu Sectorul mass-media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, reprezentat de Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, coordonați de serviciul specializat in realizarea de software la comanda si de pagini web si gazduire NETCreator, au demarat activitatea de ACTUALIZARE, DEZVOLTARE sau INITIERE (dupa caz) a BAZELOR DE DATE online, care cuprind istoricele și albumele foto ale parohiilor și mănăstirilor de pe cuprinsul Eparhiei.

Desi existente si pana in prezent, practic, in paginile de prezentare ale unora dintre parohiile inscrise deja in Reteaua informationala a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (si apar in listele protopopiatelor, totusi aceste istorice nu erau actualizate dupa ultima varianta verificata si prezentata in Monografiile oficiale, publicate recent de catre Editura Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Vechile informatii fusesera adaugate, in decursul anilor, fie de catre preotii slujitori care administrau propriul site web (acolo unde el exista), fie de catre cei din administratia protopopiatelor. In plus, noua baza de date, la care se lucreaza in prezent, va fi realizata intr-o formula perfect adaptata la cerintele noului CMS NETCreator puternic optimizat, proaspat implementat si el in sistemul informatic complex al Retelei informationale amintita.

Activitatea laborioasa se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, având drept scop furnizarea de informație permanent actualizată pentru utilizatorii Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Pana la această oră, deja erau finalizate primele 20 de parohii, aparținând Protopopiatului Urziceni de pe cuprinsul Eparhiei, dupa cum ne informeaza specialistii serviciului NETCreator, care lucreaza direct cu voluntarii Asociatiei Lacasuri Ortodoxe.

Vom continua sa va tinem la curent regulat cu stadiul lucrărilor, pentru a va putea bucura de locatiile si noile informatii prezente in sistemul informatic al Retelei Sloboziei si Calarasilor, conforme cu noile Monografii realizate de Episcopie.