Alpinistii aduc slava si multumire lui Dumnezeu. Pelerinaj inedit (VIDEO)

Alpinistii – participanti la un pelerinaj deosebit – i-au adus mulțumiri lui Dumnezeu, pentru iubirea si mila Sa, pentru bunatate si pentru frumusețile cu care Domnul il mângâie permanent pe om.

La ascensiune, au participat Părintele Vasile Baizulaev, Ieromonahul Igor Vasiliev, insotiti de celebrul explorator ucrainean din Chernihiv, Alexander Voloshchuk, Nina din Orla, fratii Daniel și Ariadna și mama lor Ecaterina, din Prohladnii.

Expeditia alpinistilor a durat trei zile. Alpinistii nu au fost infranati de nicio ploaie, desi au existat tunete in depărtare, fulgeraturi printre munți. Intr-un material video pus la dispozitie de catre acestia – pe care il puteti gasi in articolul de fata – veti putea vedea frumusetile montane, pantele abrupte si… “frumusețea intimă a crinilor de câmp”.

Conform unei istorisiri semnate de Anastasi Rahlina, pentru publicatia ruseasca Pravoslavie, in seara de dinaintea atingerii varfului muntos Totura din Muntii Caucaz, preotii participanti la expeditie au oficiat o slujba dedicata Sfântului Prinț Igor de Cernigov, cinstit in ziua respectiva.

Numele acestui munte – Totur – este de fapt numele grecesc, care a suferit modificari, de “Teodor”. Tradiția spune ca aici ar fi existat odata o biserica inchinata Sfantului Mare Mucenic Teodor.

În materialul video veti putea observa un elicopter care zboara la o inaltime mai joasa decat cea la care se afla alpinistii închinători si, in plus, un curcubeu surprins dintr-o perspectivă neobișnuită – din partea superioara a acestuia.

După coborâre, a fost oficiata o slujba a Acatistului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, iar in timpul acesteia au putut fi vazute, de asemenea, alte doua curcubee.

Ajungand la casele lor, pelerinii au adus cu ei câteva flori de crin. Preoții le-au asezat in lacasul propriu de slujire, fiind bucurosi sa citeasca, a doua zi, duminică, Evanghelia de la Sfanta Liturghie:

“25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?

26. Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?

27. Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?

28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.

29. Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia.

30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?

31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?

32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.

33. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.

34. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei”. (Matei, 6)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.