Europa si-a creat singura problema refugiatilor

Țările europene sunt responsabile pentru afluxul de refugiați, din prezent, din Libia și Siria, după ce au inițiat operațiuni militare în aceste state, a declarat ieri, intr-un interviu pentru Financial Times, seful Statului Major al Kremlinului, Serghei Ivanov.

Europa se lupta, în prezent, cu problema miilor de migranți care fug din fata conflictelor din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, în căutarea unor condiții mai bune de viață.

“În primul rând au bombardat Libia, iar acum vin întrebări retorice dinspre Uniunea Europeană: ce ar trebui să facem cu refugiații? Ei bine, v-ați creat aceasta problemă singuri… Ati transformat Libia intr-o a doua Somalie, iar acum sunteti surprinsi de fluxul de refugiați din zona”, a spus Ivanov.

El a menționat că Siria se confruntă o situație similară. Cei 4 ani de război civil în Siria, au provocat crearea unei populații de peste 11 milioane de refugiati, cea mai mare din lume, potrivit ONU.

Probabil ca ar trebui sa se gandeasca mai bine înainte de a face ceva, fiindca nu cu bata se răspândeste democrația, “Este foarte periculos”, a avertizat oficialul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.