Spania le deschide usa descendentilor evreilor deportati in secolul XV

Pentru a repara o “greșeală istorică”, Parlamentul Spaniei a adoptat o lege care facilitează naturalizarea descendenților spanioli evrei sefarzi expulzați.

La cinci secole după recucerirea Spaniei, întreprinsa de monarhii catolici Isabella de Castilia și Ferdinand de Aragon pentru a recupera teritoriile de sub stăpânire musulmană, Spania doreste sa repare o “greșeală istorică”, prin facilitarea naturalizarii descendenților evreilor expulzați in 1492, a comentat ediția italiană L’Osservatore Romano.

Zilele trecute, Parlamentul Spaniol a aprobat o lege, care le permite descendentilor evreilor sefarzi expulzati sa obțina cu ușurință cetățenie spaniolă.

La căderea Regatului Granadei, maurii și evreii care s-au convertit la Creștinism, dar în realitate au continuat să profeseze religia lor in secret, au fost persecutați și deportați în Imperiul Otoman, in Turcia și Africa De Nord.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.