publicat în: Arhivă

Compozitor Nicolae Lungu – aparitia unei noi carti

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut lucrarea cu titlul „Profesor universitar Nicolae Lungu. Creaţia corală – religioasă şi laică”.

Profesor de muzică la diferite licee de renume, apoi la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, marele compozitor Nicolae Lungu şi-a exprimat geniul muzical şi ca dirijor de coruri la câteva biserici mari din Capitală, dar mai ales la Societatea Corală „România” şi la Catedrala Patriarhală.

Creaţia sa corală, în calitate de compozitor a fost prolifică şi diversă, cuprinzând o gamă largă de cântări, de la cele pentru copii şi tineret, până la coruri de mare anvergură pentru ansambluri corale – laice şi bisericeşti – toate reproduse în culegerea de faţă, care se vrea a fi o completarela monografia alcătuită de părintele profesor universitar dr. Nicu Moldoveanu şi tipărită, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Editura Basilica, în anul 2013.

Cele 840 pagini ale volumului recent publicat însumează lucrările marelui profesor care au fost publicate pe parcursul lungii şi intensei sale activităţi. Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortoodoxă” (Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro.