Violenta directionata spre Biserica, in Haiti

Un episcop catolic haitian și-a exprimat îngrijorarea, vizavi de violența directionata spre Biserica.

Conform unui raport al organizatiei ‘Kirche in Not’, Biserica locală este tot mai preocupata de atacurile asupra proprietăților sale. În perioada noiembrie 2014 – februarie 2015, au existat mai mult de 20 de jafuri la adresa comunităților religioase, a raportat episcopul Launay Saturne de Jacmel.

“Facem apel la autoritățile statului, pentru a se asigura că drepturile omului sunt garantate”, a spus acesta.

Cutremurul din 2010 a distrus o mare parte din infrastructura pastorala a Bisericii, in aceasta tara. De atunci, cu toate acestea, multe capele și biserici au fost reconstruite cu succes, a mai marturisit episcopul, adaugand, insa, ca multe structuri rămân instabile și necesită reparații capitale. În multe locuri, Messa (Liturghia catolica) se oficiaza încă în spatii improvizate, cum ar fi corturile.

Biserica este foarte preocupata, in plus, de faptul că mulți haitieni, în special tinerii, continua să emigreze in Republica Dominicană, in partea de est a insulei, în căutarea oportunităților economice.

Aproape 90% din populatia de 9 milioane de oameni a tarii sunt creștini, două treimi dintre acestia fiind catolici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.