Sinodul Greciei avertizeaza ca Yoga nu are ce cauta in viata crestinului

“Practica Yoga nu are ce cauta în viața creștinilor”, a sunat anunțul făcut de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, ca răspuns la Ziua Internațională Yoga, care a fost stabilita de Organizația Națiunilor Unite în 2014.

Sfântul Sinod susține că, din moment ce Yoga reprezinta un aspect fundamental al Hinduismului, ea nu poate fi practicata de creștini, deoarece este contrara Credinței Creștine. Și, din aceasta cauza, ea nu poate fi considerata doar o “formă de exercițiu”.

Anunțul oficial afirmă, in continuare, că Biserica Ortodoxa a Greciei respectă libertatea credințelor religioase, dar avertizeaza ca trebuie sa se evite dezvoltarea unui “climat al sincretismului religios”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.