In Spania, o calugarita catolica paraseste manastirea, pentru viata politica

In centrul unei politici “noi”, care scoate în prim-plan Spania – văzută ca un laborator pentru politica europeană – Barcelona are acum un nou lider in lupta pentru independența catalană, acesta primind permisiunea de a-si parasi mănăstirea, pentru politică.

Sora Teresa Forcades, in varsta de 48 de ani, intenționează să candideze pentru președinția catalană, în alegerile regionale din 27 septembrie, în fruntea unui front de stânga. Călugărița ocupa prima pagina a ziarelor din Catalonia, odata cu înființarea propriului partid, Proces Costituent, care s-a aliat cu Podemos și cu alte partide de stânga.

La ieșirea din mănăstire, sora Teresa a spus că ea se va ruga, de acum, de cinci ori pe zi, și i-a cerut maicii superioare sa poata reveni in manastire o dată pe săptămână, daca politica ii va permite, pentru intarire spirituala.

“Le-as recomanda acest lucru tuturor”, a spus ea, citata de Ansa. “Sa te opresti de cinci ori pe zi, pentru a te întreba de ce ești aici”.

Ea spera sa revina la manastire, in 2-3 ani, daca independenta va fi proclamata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.