publicat în: Arhivă

Teoria de Gen va fi predata in scoli. Manifestatie la Roma

Biserica Catolică susține un protest non-confesional împotriva teoriei “de gen” in scoala (teoria genului – omul are libertatea de-a renunța la sexul biologic, pentru a-si alege un sex sau gen in societate). Este o problemă care “se referă” la Biserica, afirmă președintele Consiliului Pontifical pentru Familie.

Acest mars neconfesional apolitic este o forma de protesta împotriva predarii teoriei de gen in scolile din Italia. Marsul va avea loc sâmbăta viitoare, pe 20 iunie, in Roma, anunță ediția italiană a Radio Vatican.

Sfântul Scaun sprijină această inițiativă.

“Copiii nu pot fi tratati ca niste pâlnii”, a declarat Episcopul Paglia, “incat sa înghită tot felul de ideologii, cum ar fi cea de gen, care nu au nici un sens”.

Biserica trebuie să “apere” copiii împotriva “colonizarii ideologice”, a spus si Papa Francisc, in aceste zile (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Președintele Consiliului Pontifical pentru Familie a declarat, la randul sau: “Nu numai ca trebuie sa apăram, ci trebuie sa promovam în primul rând o cultură a vieții, o cultură a iubirii, o cultură a convietuirii”.

Paglia a spus că Biserica nu poate sta deoparte, cand vine vorba despre astfel de initiative, “care promovează valorile copilului, valorile familiei. Nu putem pierde această oportunitate de a fi vocea copiilor”.