Schismaticii au incercat sa-i atraga pe credinciosi, vazand ca le murise preotul

O altă încercare de dirijare a credinciosilor unei biserici a Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene, catre Biserica necanonica intitulata “Patriarhia Kievului”, a avut loc in aceste zile, în satul Salivinki, raionul Vasilkovskaja, in regiunea Kievului, conform publicatiei “Viata ortodoxa”.

Profitând de decesul preotului protopop slujitor al Bisericii Sfânta Treime din acest sat, Nicolae Michitiuca, și de reuniunea planificată a comunității teritoriale, reprezentanții locali și oamenii de afaceri s-au decis să atraga comunitatea religioasă in Patriarhia Kievului.

Ei au insistat ca întrebarile legate de viitorul comunității sa se afle pe agenda întâlnirii.

“Nu este clar motivul pentru care, la actuala reuniune a comunității rurale, care nu avea nicio legatura cu viața religioasă, au participat mai multi reprezentanți ai “Patriarhiei Kievului”, care, în mod obișnuit fac presiuni asupra fermierilor, încurajându-i să se mute în aceasta fracțiune” – se arata intr-un raport al Mitropoliei Kievului.

În ciuda presiunilor, comunitatea Bisericii Sfanta Treime nu a cedat provocarilor, confirmand în unanimitate prezența ei în Biserica Ortodoxă Ucraineană canonica.

Utilizarea mortii preotului, ca scuză pentru actele provocatoare, nu reprezinta doar o încălcare a legilor și reglementărilor legale, ci, totodata, neglijarea demnității umane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.