Propaganada yoga in scoli: petitie in intreaga Bulgarie

Propaganada yoga in scoli | Petitie in intreaga Bulgarie

Părinții din toate regiunile Bulgariei au adresat o scrisoare deschisă Ministrului Educației și Științei, Todor Tanev, și au lansat o petiție împotriva propagandei yoga în școlile din Bulgaria.

Protestul părinților a fost cauzat de examenul final de clasa a XII-a al Limbii si Literaturii Bulgare, care a pregatit ca subiecte de examen texte care explică… tehnici yoga.

“Introducerea acestor texte în contextul revizuirii Limbii și Literaturii Bulgare constituie practic o propaganda facuta unei educatii cu caracter ocult, in randul a zeci de mii de absolvenți. Noi nu putem crede ca aceste texte au fost alese la intamplare, pentru elevi. Prin acțiunile dumneavoastra, ati demonstrat că nu aveti nimic împotriva studierii practicilor yoga in randul copiilor, care nu numai ca sunt daunatoare spiritual, dar sunt si străine de educatia traditionala și de cultura bulgara”, se spune în mesajul părinților.

În scrisoarea deschisă, părinții insistă asupra faptului că educația școlară și educația generațiilor viitoare ale Bulgariei trebuie să se facă în spiritul tradițiilor vechi ortodoxe.

Studentii Facultatii de Teologie a Universitatii din Sofia au trimis, de asemenea, o scrisoare de protest, pe aceasta tema.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.