Liderii europeni ai Bisericii Greco-Catoilice s-au intalnit in Praga

Liderii Bisericii Catolice de Rasarit din Europa s-au intalnit la Praga, unde au cazut de acord ca familia să fie o prioritate în activitatea pastorală a Bisericilor lor.

Totodata, acestia si-au exprimat “îngrijorarea față de situația din Ucraina și fata de ceea ce ei interpreteaza ca fiind limita “discriminarii” împotriva Bisericii, în Europa de Sud-Est.

Conform Radio Vatican, peste 40 de episcopi greco-catolici din Europa de Est au participat la întâlnirea anuală, in perioada 4-7 iunie, în capitala cehă și in Brevnov, în perspectiva Sinodului privind Familia, din acest an.

Intr-un comunicat final, acestia si-au exprimat speranța că, “în aceste vremuri de mare vulnerabilitate și criză morală, economică și socială majoră”, guvernele vor “deveni mai conștiente de rolul important de coeziune sociale și educativa, al familiei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.