Pentru prima data in istorie, musulmanii inaugureaza o moschee cu numele Fecioarei Maria

In pofida amenintarilor ISIL, musulmanii din orașul sirian Tartus au inaugurat o moschee care poarta numele Fecioarei Maria. Observatorii au numit aceasta inaugurare, un simbol al păcii și toleranței religioase în sanul societatii multietnice si multiconfesionale.

Vorbind cu ocazia inaugurarii, Ministrul sirian pe Probleme Religioase, Mahomed Abdul-Sattar al-Sayyed, a remarcat că este pentru prima data cand, în lumea musulmană, o moschee poarta numele Fecioarei Maria, Maica lui Iisus Hristos.

Intre timp, reprezentantul Patriarhiei Maronite din Lattakia si Tartus, Antonie Deeb, a menționat că gestul simbolic, de a numi Moscheea după Fecioara Maria, arată că “Islamul și Creștinismul împărtășesc mesaje de pace si iubire”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.