publicat în: Arhivă

Acum, incepand cu ora 8:00 – Transmitem in direct din Capitala: slujba la Duminica Tuturor Sfintilor

Astazi, incepand cu ora 8:00, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe transmite in direct Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, la Duminica Tuturor Sfintilor – prima Duminica dupa Rusalii, din Biserica Podeanu, Bucuresti. Astazi, este si ziua “lasatului secului” pentru credinciosi, in vederea intrarii in Postul de pregatire pentru Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (29 iunie). Postul va incepe maine, ultima zi de post fiind 28 iunie.

Tot astazi sunt cinstiti in mod deosebit – fiind amintiti in calendarul ortodox – si Sfantul Sfintit Mucenic Teodot, episcopul Ancirei, si Sfanta Mucenita Zenaida.

Transmisiunea video in direct FullHD va putea fi urmarita in playerul aflat pe toate paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe si in paginile retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] ).

De asemenea, pe reteaua de cablu din tara, aceeasi slujba este preluata si poate fi urmarita in direct si pe canalul de televiziune al Trustului Eveniment, cu care Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a semnat un parteneriat in acest sens, in urma cu mai multe luni.

La Biserica Podeanu, aflata in sectorul 1, in partea de nord a Capitalei (Piata Chibrit), se gasesc moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul, ginerele de la Nunta din Caana Galileii, minunat ajutator al credinciosilor care doresc sa se casatoreasca si sa-si intemeieze astfel familie binecuvantata de Dumnezeu, si al celor care se roaga pentru nastere de prunci, o particica din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Hristos, si moastele Sfantului Iosif cel Nou de la Partos.

Parohul Bisericii Podeanu este Pr. Stavrofor Vasile Ailioaei.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe efectueaza transmisiuni video in direct, in fiecare duminica si la sarbatorile importante, din Biserica Ortodoxa Romana, incepand inca din anul 2008, prin Serviciile specializate NETCreator si Live Camera media PRODUCTION pe care le detine.