Presedintele Romaniei il decoreaza pe intaistatatorul Bisericii Greco-Catolice din Romania

In ultimele ore, Presedintia Romaniei a publicat [https://www.presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date&id=15774&_PRID=lazi] un decret de decorare, semnat de Președintele României (foto), domnul Klaus Iohannis, joi, 4 iunie, prin care acesta il decoreaza pe Cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscop-major al Arhidiocezei greco-catolice de Făgăraş şi Alba Iulia, întâistătător al Bisericii Române Unite cu Roma (Greco-Catolice).

Decoratia vine intr-un moment aniversar pentru Cardinal, acesta implinind 25 de ani de episcopat, “în semn de înaltă apreciere pentru demnitatea, curajul şi smerenia creştină de care a dat dovadă, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi” Vatican “şi pentru grija constantă acordată consolidării raporturilor interconfesionale în România”.

Astfel, Presedintele Romaniei ii confera Cardinalului Lucian Muresan, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer.

Actualul Presedinte al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, este de confesiune luterana, apartinand de Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, unul dintre cele 18 culte religioase recunoscute în tara. Această biserică îi cuprinde pe credincioșii luterani de limbă germană, în marea lor majoritate sași transilvăneni. Sediul acestui cult este la Sibiu. Din 2010, îl are ca episcop pe pastorul Reinhart Guib. Carmen Iohannis, sotia Presedintelui roman, este descendenta unei familii române unite (greco-catolice). În perioada de interzicere a Bisericii Române Unite de către autoritățile comuniste, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu, în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Va reamintim ca, de curand [https://lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/19341-presedintele-iohannis-l-a-vizitat-pe-papa-francisc-la-vatican.html” target=“_blank] (la mijlocul lunii mai), Presedintele Romaniei l-a vizita pe Papa Francisc, la Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.