Muzeul Parohial – un nou proiect de anvergura, lansat de Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Conform informatiilor oferite in ultimele ore de Departamentul Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, un nou subproiect intitulat „Muzeul Parohial”, inclus deja in binecunoscutul proiect local al anului 2015: “Comunitățile Creștin-Ortodoxe – Candele aprinse în Bărăgan, demareaza in Episcopia Sloboziei si Calarasilor.

Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, reprezentant media al Episcopiei, a vorbit pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe despre acest proiect, dezvaluind faptul ca acesta ar urma sa identifice si sa prezinte intr-o noua lumina unele elemente valoroase si unice existente in Eparhie, care pana in prezent nu s-au bucurat de o promovare conforma valorii lor.

Actiunea ar urma sa aiba, in plus, dupa cum ne-au marturisit reprezentantii Eparhiei care se ocupa de dezvoltarea acestui nou proiect de anvergura – pentru care s-a hotarat sa se desfasoare pe o perioada nedeterminata de timp – un impact imediat si rezultate pozitive directe asupra turismului si atragerii de fonduri in zona.

Decizia a fost adoptata ieri, 5 iunie 2015, in cadrul unei sedinte de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial [https://sf-esc.ro/informatii/12444-edin-a-de-lucru-a-permanen-ei-consiliului-eparhial.html] (foto), desfasurata sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor.

Va reamintim ca, incepand din luna februarie – cand a fost adoptat intr-o alta sedinta a Consiliului Eparhial [https://lacasuriortodoxe.ro/promo/18335-comunitatile-ortodoxe-candele-aprinse-in-baragan-demareaza-un-nou-proiect-inedit.html] – proiectul “Comunitățile Ortodoxe, Candele aprinse în Bărăgan” [https://sf-esc.ro/candela-2015] experimenteaza deja la aceasta ora si incearca, intr-un mod inedit, sa monitorizeze si sa dinamizeze viata în parohiile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, cu scopul final al imbunatatirii comuniunii reale între credincioșii din aceste parohii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.