CMB, despre nevoia de pace si securitate in Congo

O conferință internațională privind pacea și securitatea în Republica Democratică Congo (RDC) a lansat o invitație, adresata Bisericilor și partenerilor acestora, in vederea stabilirii “unei structuri adecvate, in scopul consolidarii inițiativelor existente in randul bisericilor și organizațiile afiliate, vizavi de relatiile ecumenice” în RDC.

Comunicatul final si-a exprimat îngrijorarea in ce-i priveste pe tineri, copii, femei și alte persoane vulnerabile, atragand atentia asupra “preocupărilor tinerilor în RDC, educației și ocuparii forței de muncă, educarii in spiritul nonviolenței și al construirii păcii, prevenirii violentelor si hartuirii sexuale”.

Conferinta a avut loc in perioada 27-29 mai 2015, in Geneva, la aceasta luand parte 75 de reprezentanti, la invitația Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) – Comisia Bisericilor pentru Afaceri Internaționale (CCIA).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.