China: poltistii bat sotia unui pastor crestin si ameninta intreaga familie

Soția unui lider de biserică a fost batuta de către oficiali, in casa ei, după ce sotul ei fusese chemat la un interogatoriu.

Poliția s-a deplasat la casa doamnei Li, în Shenyang, in provincia de nord-est Liaoning, miercurea trecută, în timp ce soțul ei era plecat. In nomentul in care aceasta le-a cerut politistilor mandatul, ei au început să o bată, legandu-i mainile si picioarele. Ulterior, ofițerii au amenințat că ii vor interzice fiului acesteia sa mai frecventeze școlile locale și ca il vor forța pe proprietarul casei sa evacueze intreaga familie. Cartea de identitate a doamnei Li fusese confiscata cu o zi inainte.

Soțul ei, pastorul crestin Wang Zhongliang fusese chemat de fortele de ordine, la o intalnire care tinea de “securitatea interna a zonei”, pentru a discuta despre distribuirea de fluturași religiosi.

Duminică, în sud-vestul provinciei Yunnan din China, oficialii au încercat, de asemenea, să intrerupa o slujba tinuta in Casa de Rugaciune Meng’En. Pastorului Zhu Hewen i s-a cerut, ulterior, sa raporteze Biroului Cultelor Pu’er, care a fost numărul celor prezenti la slujba.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.