Targul National de Jucarii – editia a VIII-a… la ora bilantului (foto)

10.357 – acesta este numărul vizitatorilor care au participat la toate activităţile special pregătite pentru Târgul Naţional de Jucării, ediţia a VIII-a. În prima zi a evenimentului, nu mai puţin de 2.290 de persoane au venit în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului să înveţe cum să facă morişti din hârtie şi să picteze pe sticlă. Evenimentul s-a desfasurat in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe.

3.808 de vizitatori s-au strâns cu mic cu mare în a doua zi a Târgului Naţional de Jucării să afle de la profesionişti cum se modelează lutul şi cum pot confecţiona păpuşi din aţă.

În cele din urmă, luni, de Ziua Internaţională a Copilului, 1 iunie, 4.259 de persoane – părinţi, copii, bunici – au trecut pragul Muzeului ASTRA.

Pe tot parcursul evenimentului, în zona Etno Tehno Parc din Muzeul în aer liber, au fost puse în scenă spectacole de teatru, muzică şi dansuri. În acelaşi cadru, au fost amenajate 20 de standuri, în care 40 de meşteri populari au scos la vânzare jucării din lemn şi din ceramică, dar şi îmbrăcăminte, cărţi şi turtă dulce.

Responsabilul de eveniment a fost Raluca Andrei, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.