publicat în: Arhivă

Patriarhul Daniel, catre preoti: Grija mare! Unii tineri au asteptari mari de la Biserica, altii o ignora!

“O atenţie deosebită trebuie acordată generaţiei tinere, deoarece aceasta este expusă unor multiple influenţe derutante, încât tânărul de azi nu mai poate discerne uşor calea care duce spre mântuire”, a atras atentia, in aceste zile, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, intr-o adresare directa destinata preotilor.

Cuvantul a fost rostit cu ocazia deschiderii lucrărilor Conferinței pastoral-misionare de primăvară a clericilor din Bucuresti si Ilfov.

Cu aceeasi ocazie, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a mai precizat, facand referire la “tinerii de astăzi care, uneori, au aşteptări mari de la Biserică, alteori, o ignoră”:

“fiecare comunitate parohială trebuie să îşi dedice timp şi energie, pentru a-i ajuta pe tineri, să Îl descopere pe Mântuitorul Iisus Hristos în inimile lor, atunci când ei caută un ideal superior în viaţă”.

Tinerii trebuie sa aiba sansa “să simtă lumina, pacea şi iubirea lui Hristos, ca fiind conţinutul esențial al vieţii creştine”, a explicat, in incheierea cuvantului sau, adresandu-se preotilor prezenti la intrunire, Patriarhul Romaniei.