Ucraina: pe 1 iunie, in toate bisericile vor fi pomeniti copiii ucisi in Donbass.

Pe 1 iunie, în toate bisericile din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, se vor oficia slujbe de pomenire a copiilor ucisi in Donbass.

In Ziua Preasfintei Treimi – care în acest an va coincide cu Ziua Internațională a Copilului – in Biserica Ortodoxa din Ucraina, in toate bisericile și mănăstirile, vor fi oficiate slujbe de pomenire a tuturor copiilor ucisi în timpul ostilităților din Donbass.

O circulară în acest sens a fost trimisă catre eparhii, de catre cancelaria Mitropoliei de Kiev.

Slujbele vor fi oficiate cu binecuvantarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, de sub Patriarhia Moscovei, Mitropolitul Onufrie al Kievului.

Conform rapoartelor de pana in prezent, 65 de copii au fost uciși și alti 127 răniți, în timpul fazei active a conflictului din Donbass. Cu toate acestea, este imposibil astăzi să se stabilească un număr exact.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.