Calugarii greci ii interzic primarului Salonicului sa intre in Muntele Athos

“Adunarea Preoților și Călugărilor” l-a atacat pe primarul Saloniculuii, Yiannis Boutaris, intr-o scrisoare adresată Comunitatii Sfântului Munte Athos. Motivul din spatele scrisorii acestora, a fost cea de-a 4-a Parada a Homosexualilor, care urmeaza sa aiba loc in Salonic, in zilele de 19-20 iunie, organizata cu sprijinul Municipiului Salonic.

Conform călugărilor greci, intrucat rolul lui Boutaris in desfasurarea paradei gay este esential, acestuia nu ar trebui sa i se mai permita să intre in locurile sfinte.

Scrisoarea, scrisă în timpul unei adunari informale a preoților si calugarilor ortodocsi greci, ii cere Comunitatii Sfântului Munte Athos sa ia măsuri împotriva primarului care sprijina “păcatul rușinos al homosexualității”, și a organizarii anuale a Paradei Gay în orașul Salonic.

Intrucat acțiunile primarului sunt complet contrare datoriei sale instituționale, si mai ales a rolului de supraveghetor al Muntelui Athos, “Adunarea preoților și călugărilor” i-a cerut Comunitatii Sfinte să exprime neconcordanta dintre actiunile lui Boutaris si invataturile lui Dumnezeu, “iar în cazul în care el persista in acestea, sa rupa – dacă este posibil – in semn de protest împotriva actelor sale păcătoase”, orice relație instituțională între el și Muntele Athos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.