Noi dovezi ca mormantul din Vergina apartine Regelui Filip al II-lea al Macedoniei

O noua analiza științifica efectuata asupra osemintelor a adus noi dovezi suplimentare ca ramasitele antice găsite în interiorul unui osuar de aur (larnax – foto) dintr-un mormânt descoperit în Vergina în anii 1970, aparțin tatălui lui Alexandru cel Mare, Filip al II-lea.

Filip al II-lea a fost războinicul și diplomatul care a condus regatul grec vechi al Macedoniei, din anul 359 înainte de Hristos si până la asasinarea sa, în anul 336 înainte de Hristos.

Cercetatorii Theodore Antikas și Laura Wynn-Antikas au prezentat noile rezultate științifice, conform Greek Reporter, obținute prin analiza computerizata CT și studiu cu raze X (XRF), într-un articol publicat in Jurnalul International de Osteoarheologie.

Regele Filip al II-lea a fost asasinat în orașul Aegae, de către un membru al securității sale și, potrivit studiului, rămășițele pamantesti ale acestuia pot fi găsite în interiorul unui sarcofag de marmură, împreună cu rămășițele celei de-a 7-a sotii a lui, fiica Regelui Atheas de Scythia.

În timpul procesului științific, experții au găsit urme pe schelet, care se potrivesc cu descrierile ranilor provocate in luptele duse de rege.

În plus, conform Greek Reporter, autorii Theodore Antikas și Laura Wynn-Antikas s-au folosit de aproximativ 4500 de fotografii digitale și scanări, prezentand fiecare os, dinte, greutatea și dimensiunile fragmentelor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.