Grecii cer legalizarea canabisului si a drogurilor usoare (video)

Primul festival al canabisului, din Grecia, a avut loc in aceste zile, in Piața Syntagma din Atena, cu participarea tineretului SYRIZA și ai departamentului pentru drepturile omului, al partidului, conform Greek Reporter.

Organizatorii festivalului au cerut legalizarea canabisului și a drogurilor usoare și dezincriminarea utilizatorilor.

Organizatorii festivalului spun că un astfel de act ar insemna un castig pentru economia Greciei. S-ar aduce venituri considerabile la stat, prin intermediul crearii unei industrii producatoare de stat, care ar crea, de asemenea, 40.000 de posturi de muncă. O astfel de perspectivă ar aduce 2,5 miliarde de euro pe an și ar ajuta economia Greciei să iasă din criză, spun acestia.

Organizatorii festivalului i-au cerut Primului-Ministru Alexis Tsipras sa participe la festival, deoarece în trecut el a sprijinit mișcarea de legalizare a canabisului și a drogurilor usoare.

Legalizarea și cultivarea canabisului vizeaza folosirea acesteia pentru uz personal, în scopuri terapeutice și de divertisment. Protestatarii cer ca fiecare persoana sa aiba “dreptul de a utiliza substanta euforica, la alegerea ei”.

Afișul festivalului o prezintă pe zeita antica Atena cultivand planta de canabis. Cei doi sponsori principali ai festivalului sunt… două website-uri spaniole care vand seminte de cannabis.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.