Tuesday 12 may 2015

Victoria in cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost o minune a lui Dumnezeu!

“Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei a fost o minune a lui Dumnezeu. Este suficient să ne imaginăm că inamicul era literalmente la câțiva kilometri de unde ne aflăm acum – dar nu a putut să intre Moscova; același dușman care a cucerit toată Europa, care era bine înarmat și pregătit!” – a declarat Patriarhul Kirill al Rusiei, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, în ajunul aniversării Victoriei în cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

“Desigur, ne închinăm în fața soldaților noștri și a întregii noastre națiuni, care s-au ridicat pentru a apăra Moscova și toata Rusia. Din punct de vedere omenesc, este imposibil sa explici pe deplin această victorie. Iar Biserica, privind istoria umană prin prisma percepției religioase a vieții, marturiseste faptul că victoria în Marele Război Patriotic a fost o minune a lui Dumnezeu. Dar miracolele nu au loc fara vreun motiv”, a continuat Patriarhul, care a oficiat o slujba pe Dealul Poklonnaya din Moscova.

“Nu este deloc întâmplător faptul că războiul s-a incheiat în ziua Paștelui lui Hristos și la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință”.

“Noi credem că victoria în Marele Război Patriotic a avut loc, de asemenea, prin rugăciunile sale [ale Sfantului Mucenic Gheorghe – LO] pentru națiunea noastră grav suferindă, care a trecut prin vărsari de sânge, conflicte civile, revoluție, războaiele secolului XX. Mulți soldați a pornit la luptă însotiti de numele lui Dumnezeu. Multi aveau rugăciunea Psalmul 90, în uniformele lor, care a fost atent cusuta acolo de mame, soții și surori! Națiunea noastră a obținut victoria cu rugăciune și credință”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile