Partidul razboiului se va teme intotdeauna de pace. Starea de dinainte de Potop

Șeful serviciului de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei, Vasily Anisimov, a criticat autoritățile din tara.

“Cred că motivul [conflictului militar în curs de desfasurare în Ucraina – LO] consta în degradarea spirituală și morală a elitei conducătoare, atunci când vărsarea de sânge, încălcarea drepturilor civile și a libertăților, cenzura, minciuna, violenta, chiar si crimele politice crude din centrul capitalei din timpul zilei nu mai provoaca nici dezgust, nici repulsie”, a spus Anisimov, în interviul său publicat de “Societatea ortodoxa Radonezh”.

Acesta considera că oamenii se simt confortabil în acest atmosferă.

“Vedem chiar bucurie bolnavicioasa” si o încântare fata de presiunile fasciste. Este un fel de stare caracteristica oamenilor de dinainte de Potop. Cred că exista un astfel de motiv moral”, a declarat oficialul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Potrivit acestuia, mai există, de asemenea, un motiv politic: “partidul razboiului se teme de pace, mai presus de toate. Toată lumea isi va numara rănile și se va intreba care a fost motivul distrugerii si umplerii de sange a unei parti a țării și al devastarii altei parti din ea”.

“Deci, calea noastra spre pace nu este simpla: doi pași înainte, un pas înapoi”, a conchis Anisimov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.