publicat în: Arhivă

O Biserica in care sunt mereu neintelegeri, este o Biserica fara Duh Sfant

“O biserică in care oamenii sai sunt mereu in contradictie, facand lobby in sustinerea argumentatiei lor, trădandu-si frații și surorile lor, este o Biserică în care nu există Duh Sfânt!”.

Papa Francisc a făcut această declarație dură ieri, în timpul Messei (Liturghiei catolice) de dimineață, in Casa Santa Marta, conform Radio Vatican.

În predica sa, Papa a reflectat asupra pasajelor din Faptele Apostolilor, în special asupra modului în care comunitatea creștină s-a ciocnit cu cei care isi ziceau “creștini”, dar care rămasesera atașati de legi evreiești, dorind să se impuna primilor creștini.

În mod specific, Papa a vorbit despre Primul Sinod din Ierusalim, în care comunitatea creștină timpurie a reușit, prin Duhul Sfânt, sa aiba un dialog in rezolvarea diferențelor de opinie și să ajungă la un acord.

“Ei discuta problema, dar ca frați și surori și nu ca dușmani. Ei nu fac lobby extern pentru a câștiga, ei nu apeleaza la autoritățile civile pentru a câștiga și nu ucid pentru a triumfa. Ei caută calea rugăciunii și a dialogului”.

Discuțiile din cadrul Bisericii trebuie să caute unitatea, a spus Papa, observând că nu ar trebui să existe locuri in care oamenii sunt mereu in contradictie, trădându-se reciproc și facand lobby pentru a-si câștiga argumentatia.

Duhul Sfânt, a spus Papa, are puterea de a crea unitate între toți membrii Bisericii, Duhul aduce schimbare și face ca lucrurile sa avanseze in Biserică.